PavlinIvanovПавлин Иванов

Вчера, в национален ефир, в предаването на TV7 “България избира NEWS7 TV7!”, кмета Казанджиев заяви категорично: „Има такава възможност за определяне на Такса битови отпадъци на гюм и всеки един гражданин, до края на месец ноември има право да избере – дали да му бъде изчислявана Такса битови отпадъци на гюм или на промил!“

Това заяви, подчертавам, в национален ефир кмета Казанджиев.

Цяла нощ не съм спал от вълнение след тази новина. Ще ме попитате защо и каква е пък тази важна новина. Уместен въпрос!

Хора, всеки гражданин на град Ловеч може да избира по какъв начин да му бъде определена Такса битови отпадъци! Това е НОВИНА! До този момент аз, вероятно поради неграмотност, неосведоменост  или липсата на любопитство от моя страна, не съм знаел тази възможност.

Обръщам се към кмета Казанджиев и неговата администрация, като най-учтиво ги моля, на страниците на „Ловеч днес“ да публикуват подробно и официално обяснение КАК ГРАЖДАНИТЕ (физически лица) , подчертавам ГРАЖДАНИТЕ, МОГАТ ДА ПЛАЩАТ ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ ИЗЧИСЛЕНА НА ГЮМ (контейнер), а не на промил!

Ако кмета Казанджиев или служител на неговата администрация, представи пред мен и пред вас такава регламентирана възможност, аз, Павлин Иванов, собственик на „Ловеч днес“,  в продължение на един месец ще работя абсолютно безплатно като чистач на улиците в Ловеч към общинска фирма „ЕКО“!

Ако кмета се е заблудил, настоявам да излезе с официално обръщение към ловчалии, с което да им се извини за изречената от него неистина в националния ефир на TV7!

 

Второ

tv7vlovech2603132Сутринта на 26 март 2013 година, в ефира на TV7, в същото предаване, кмета Казанджиев заяви следното:

„Тази година, с определяне на Такса битови отпадъци, ние отново предложихме да бъде намалена Такса битови отпадъци! В момента сме в съдебен спор с Областен управител, но аз мисля, че ще бъде в наша полза!“

Това е второто твърдение на градоначалника, изречено пред цяла България, което абсолютно не отговаря на истината. С това, той заблуди всички жители на община Ловеч в частност, както и всички зрители на споменатата по-горе телевизия.

Аргументи:

  1. Нито кмета Казанджиев, нито неговата администрация имат съдебен спор с Областен управител! Делото е между Общински съвет Ловеч и Областен управител по повод Решение № 265/21.12.2012 г. на Общински съвет Ловеч. Т.е. Минчо Казанджиев в ролята си на кмет няма нищо общо с въпросното дело!
  2. В момента на изявлението си на 26 март 2013 година, вторник, около 08.15 сутринта, кмета Казанджиев кристално ясно знае, че Административен съд Ловеч още на 22 март 2013 е излязъл с решение, което вече публикувах в цялост, и в което се казва, че съдът „ОТМЕНЯ Решение № 265/21.12.2012 г. на Общински съвет Ловеч.“.

Т.е. към момента, в който Минчо Казанджиев говори на живо в предаването на TV7, делото от 4 (четири) дни е приключило!  Към същият този момент, градоначалника няма как да знае дали Общински съвет ще обжалва цитираното решение. Освен разбира се, ако не гледа на боб, леща или на друг зеленчук, чрез който да вижда бъдещето.

 

  1. Независимо как щеше да бъде решено приключилото вече дело и независимо от бъдещето решение на ВАС по обжалването, решение на Общински съвет Ловеч за определяне на Такса битови отпадъци за 2013 година, което да е влязло в сила в законовия срок НЯМА!  

Т.е. за поредна година, кмета Казанджиев и неговите поддръжници от различните партии в Общински съвет не могат да прокарат годно решение за Такса битови отпадъци!

Защо това е така, ще ви обясня в следващ коментар по темата ТБО.

 

 

Ако кмета Казанджиев или служител на неговата администрация, представи пред мен и пред вас доказателства против моето твърдение, аз, Павлин Иванов, собственик на „Ловеч днес“,  в продължение на ОЩЕ един месец ще работя абсолютно безплатно като чистач на улиците в Ловеч към общинска фирма „ЕКО“!

 

Уважаеми г-н Минчо Казанджиев, нито мога, нито искам да ви задължа, затова настоятелно ви моля да направите официално изявление, с което да се извините на ловчалии за произнесените от вас думи, които не отговарят на истината и да обясните истината такава, каквато е.

Ако смятате, че не съм прав или съм накърнил по какъвто и да било начин вашият престиж и добро име, може да защитите правата си по подходящ начин.

 

Павлин Иванов

„Ловеч днес“ 

 

Забележка:  Първата част на предаването, в която градоначалника изрече твърденията по темата, които не отговарят на истината,  може ОТНОВО да изгледате ТУК.

12 коментара

  1. Отношението по повод решенията на ОС съвет, както и по повод целия ни град а и към самите нас на Кмета е все едно му е бащения. Каква арогантност. Три мандата по ред няма ни разделение на власти ни Закон за местното самоуправление. Прави струва наш Минчо и накрая ОС му е като наследствен имот.. Г-н кмете, ти не си ни баща нито баща ти ни е дядо. Стига с тази твоя арогантност, че все ти наи-много знаеш и най-много си компетентен. Престани да гледаш от висотата на собствената си трибуна за всички нас като на добитък и безправни илоти. Бог забавя но не забравя….а със скромния си принос по повод Мега Храма на пъпа на лилипутския Ловеч не можеш се омилостиви за греховете си.

  2. По време на едни местни избори, нейде из страната:

    Секретаря и кмета на едно село се разхождали вечерта в гората, но изведнъж притъмняло и завалял дъжд. Най-близо била къщата на бай Иван. Влезли при него и седнали гладни:
    – Бай Иване, да имаш нещо по така, абе пържолки да сложиш, а?
    – Нямам кмете, сиромах човек съм аз.
    – Секретар, пиши едно прасе на бай Иван, от общината. А нещо сиренце, млекце да имаш?
    – Нямам, много съм беден.
    – Секретар, пиши една крава на Бай Иван от общината!
    Легнали и заспали гладни. На сутринта станали те и кмета рекъл:
    – Бай Иване, абе ти оправяш ли я твойта баба?
    – Кур нема, кмете. Кур нема.
    – Секретар! Задраскай прасето и кравата и пиши – кур за бай Иван.

    Та мисълта ми е, че ловчалии сме , като бедния, горкия, смотан бай Иван…

  3. Е, той започна с лъжа. Честити ни благовещение с един ден закъснение с пожелание да произведе добра новина. Чаках, чаках да подаде оставка – не би. Не го разбрах за цената на водата – пак излъга, че няма да се повиши. Ще се повиши, защото с присъединяването на абонатите към канализацията, ще започнем да плащаме такса “пречистване” и това е нормално. Защо пак лъже? Защо винаги ни сравнява с други градове? Защо веднъж не каже нещо в прав текст – С изграждането на канализацията и присъединяването към пречиствателната станция ще заплащате и за пречистване, защото това е законът и защото е справедливо. Замърсителят плаща.

  4. Окрадоха света и пак им е малко.Колко още искаш бе кмете.

  5. Моя гюм на терасата ли да си го държа,тъй като живея в апартамент?

  6. А, как фирми, които нямат кьорав гюм във фабриките си, ще заплащат такса ТБО? Може ли някой компетентен да ми отговори, аз като ЮЛ, да плащам или не такса битови отпадъци след като никога през тези седем год. откакто съществува фабриката и работим, не съм имала контейнер, нито е минавал камион на Еко и всички отпадъци ги изнасяме сами.

  7. Нормално е! След като хариза площада за строежа на храма на сатаната, че и го съфинансира и никой не се опита да им попречи естествено кмета и свитата му да си правят каквото си поискат. Ако сложи и входна такса на входа на общината не се учудвайте.

  8. Author
  9. На прав път сте г-н Иванов. Я задайте и въпроса за концесионера на депото за ТБО в Ловеч и затова на каква цена е спечелен конкурса и имало ли е по- ниски цени ? Там е истината ?

Comments are closed.